“کلوچه خرما و گردو” شامل دودسته مواد لازم برای کلوچه و مواد میانی است و به عنوان یک میان وعده غنی از لحاظ ارزش غذایی برای کودکان و نوجوانان در برنامه غذایی قرار می گیرد.
مواد لازم
- آرد 450 گرم
- شکر 25 گرم
- وانیل 1/4 ق چ
- شیر ولرم 250 میلی لیتر
- مایه خمیر فوری 6 گرم
- روغن مایع 110 گرم
- تخم مرغ 1 عدد
- زعفران دم کرده به مقدار کم
- کنجد مقداری برای تزیین
مواد میانی کلوچه :
- گردو 150 گرم
- دارچین 1ق چ
- زنجبیل 1/2 ق چ
- خرما 250 گرم
طرز تهیه
برای درست کردن کلوچه خرما و گردو باید در ابتدا خمیر ترش یا همان مایه خمیر را با شیر و کمی از شکر مخلوط کنید و روی آن را ببندید تا در مدت 10 دقیقه خمیر عمل بیاید.
بعد از به عمل آمدن خمیر مایه بقیه شکر را به همراه روغن و وانیل به خمیر اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم .سپس آرد را به تدریج داخل خمیر میریزیم و هم میزنیم تا خمیر یکدستی بدست آید و به دست نچسبد.
وقتی به اندازه کافی خمیر را ورز دادیم روی آن را می پوشانیم و به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم تا خمیر پف کند.
در این فاصله مواد میانی کلوچه را آماده میکنیم.
هسته خرما ها را در بیاورید و اگر دوست داشتید میتوانید پوست آن را هم بگیرید.کمی آنها را در تابه با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شوند و سپس با پشت قاشق آن را له کنید و با گردوی ریز شده و دارچینو زنجبیل مخلوط کنید.
خمیر آماده شده را به اندازه های 50 گرمی جدا میکنیم و با دست حالت میدهیم و مقداری از مواد میانی آن را در وسط خمیر قرار میدهیم و به شکل یک نارنگی آنها را در سینی چرب شده با کمی فاصله قرار میدهیم .
با مهر مخصوص کلوچه روی آن را فشار دهید تا کلوچه ها پهن شوند. یک عدد زرده تخم مرغ رابا کمی زعفران ، یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق شیر مخلوط میکنیم و با قلمو روی کلوچه ها می مالیم.
و در آخر روی آن مقداری کنجد میریزیم و در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار میدهیم.
نکات تکمیلی در مورد کلوچه خرما و گردو
کلوچه خرما و گردو جزو کیک و شیرینی – کلوچه و کوکی میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 25دقیقه میباشد .
کلوچه خرما و گردو را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .