کلوچه نخودچی از شیرینی های خوشمزه ای می باشد که به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید .برای تهیه این کلوچه به آرد نخودچی نیاز داریم .با ما همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی را یاد بگیرید.

برای درست کردن کلوچه نخودچی آرد نخودچی و پودر قند را با هم مخلوط می کنیم .سپس هل و روغن جامد آب شده را به انها اضافه کرده و هم می زنیم .سپس به مدت نیم ساعت ورز می دهیم .سپس خمیر را به اندازه گلوله های گرد برداشته و در ظرف مورد نظر می چینیم و سپس در فر قرار می دهیم و به این صورت کلوچه ما اماده است .

مواد لازم :

  • آرد نخودچی نیم کیلو
  • پودر قند دویست و پنجاه گرم
  • روغن جامد حدود سیصد گرم
  • هل به مقدار دلخواه
  • دو عدد هل ساییده کافیه

طرز تهیه :

ابتدا آرد نخودچی را الک میکنیم که کاملا نرم و یک دست شود.

در یک کاسه بزرگ ریخته و پودر قندرا هم الک کرده به آن اضافه میکنیم . سپس هل را ریخته و خوب با هم مخلوط میکنیم. روغن جامد را کمی حرارت میدهیم که آب شود. بعد آهسته آهسته روغن را به مواد اضافه میکنیم.

گفته شد روغن جامد سیصد گرم اما معمولا دویست و بیست سی گرم کافیه. همه را یکجا نریزید .

همینطورکه دارید روغن را میریزید مواد را ورز دهید. حدود صدو پنجاه گرم از روغن را که ریختید مواد خود را یکبار چرخ کنید. اینکار باعث میشود که کلوچه شما ترد تر و خوشرنگ تر شود. اگر بعد از چرخ کردن احساس کردید که هنوز به روغن نیاز دارد یواش یواش باقی روغن خود را به آن اضافه کنید.

اما دقت کنید که مایه به روغن نیفتد. بعد از حدود نیم ساعت ورز دادن یک تکه از مایه را در دست خود گلوله کرده و امتحان کنید که از هم وا نرود.

کلوچه نخودچی خانگی

اگر دیدید درست گرد شد وقت آن است که شروع به گلوله کردن مایه کنید. نیاز به توضیح بیشتر نیست فقط خاطر نشان می کنم که کلوچه ها را با فاصله در سینی بچینید. روی هر کلوچه با نوک قاشق چایخوری دو عدد نیم دایره مثل مارک شانل بوجود آورده . سپس یک عدد خلال پسته در آن فرو کنید.

حرارت فر باید سیصد درجه سانتیگراد باشد . حتما چراغ فر را روشن بگذارید.

همین که برق روغن از روی کلوچه شما رفت یعنی کلوچه آماده است. دقت کنید حتما اجازه دهید کلوچه ها سرد شوند و بعد آنها را یکی یکی از ظرف جدا کنید.

بهترین شیوه برای نگهداری شیرینی استفاده از ظرفهایی است که در آنها محکم میشود. در این صورت میتوانید اطمینان داشته باشید که شیرینی های شما تا عید خشک نمیشوند.

یادمان باشد شیرینی را هرگز در یخچال نمیگذاریم چون بسیار خشک و بد بو میشوند. تنها شیرینی که نگهداری آن در یخچال لازم و ضروری است لوز است.

بیشتر بدانید مروری کوتاه بر خواص آرد نخودچی

جالب است بدانید که طی فرآیند تصفیه، میزان ویتامین B موجود در آرد غلات کم و در نتیجه خواص تغذیه‌ای آن کاهش می‌یابد اما در آرد نخودچی به دلیل این که عمل فرآیند تصفیه روی آن صورت نمی‌گیرد، میزان فیبر که نوعی فیبر محلول در آب و برای حفظ سلامت مفید است، تغییر نمی‌کند و مواد مغذی موجود در آن حفظ می‌شود.

طرز تهیه کلوچه نخودچی

جالب است بدانید ارزش غذایی یک‌سوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت (البته از نوع بسیار کم چرب) است و مصرف آن در صورتی که بوداده و شور نباشد، به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند، توصیه می‌شود.

در این موارد آرد نخودچی جایگزین مناسبی برای حبوبات است و فرد می‌تواند با مصرف آن مواد مغذی مورد نیازش را دریافت کند. البته مقادیر مصرف، با توجه به نیازهای فردی و میزان انرژی دریافتی برای هر نفر متفاوت است.

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply